Wat is endermologie?

Endermologie is een mechanische, geavanceerde bindweefselmassage. Bij TOP Huid- en Oedeemtherapie werken we met de nieuwste apparatuur van LPG: cellu M6 Alliance. 

Een stukje geschiedenis

Soms komen er geweldige dingen uit vreselijke situaties. De inspiratie voor endermologie is ontstaan door een ongeval, waarbij Louis- Paul Gitay ernstige brandwonden en spierbeschadiging opliep. Elke dag moest deze man urenlange manuele massages doorstaan. Dit proces van meerdere maanden was tijdrovend, (+- 4 uur per dag), arbeidsintensief en gitay merkte dat de resultaten drastisch varieerden, afhankelijk van de vaardigheden van elke individuele therapeut. Gitay was overtuigd dat deze inconsistentie kon worden verholpen met de juiste aandacht en mechanische hulpmiddelen. De Franse ingenieur ging in 1985 aan het werk om zijn leven, en dat van andere mensen die lijden zoals hij, beter te maken. Zo is de mechanische bindweefselmassage wat hedendaags endermologie wordt genoemd, geboren.

Waarvoor wordt endermologie toegepast?

Endermologie middels het apparatuur van LPG biedt vele mogelijkheden zoals het verbeteren van littekens, verminderen van verhardingen, oedeem en klachtenvermindering bij lipoedeem. Daarnaast helpt het cellulite verminderen, de huid te verstevigen, contouren verstrakken en vetverbranding op gang brengen. Zo helpt endermologie:

– Natuurlijke celstimulatie op gang te brengen waaronder fibroblasten die verantwoordelijk zijn voor de aanmaak van collageen, elastine en hyaluronzuur.

– Het doorbloeden van de huid waardoor groeifactoren vrijkomen 

– De vetverbranding stimuleren met 70% tot maar liefst 48 uur na de behandeling. Direct sporten na de behandeling is daarom zeer aanbevolen!

– Verstrakking van de huid met maar liefst 71%

– Anti- cellulite met 67%

– Verlies in CM tot -5,2 cm

– Vochtafdrijving

– Mobiliseren

– Versneld afvoeren van melkzuurophopingen in spieren


Wanneer kan ik resultaat verwachten?

De eerste resultaten kunnen vanaf de 3e behandeling al zichtbaar zijn. Echter is het te verwachten resultaat zeer persoonsgebonden en onderhevig aan meerdere factoren. Voorbeelden van deze factoren zijn als volgt:

⦁ Is er sprake van lipoedeem? 

⦁ Hoe functioneert de schildklier?

⦁ Is er sprake van hormonale disbalans?

⦁ Stress

⦁ Slaaptekort

⦁ Ongezond dieet

⦁ Te weinig beweging

 

Wilt u graag endermologie ondergaan maar is er sprake van een of meerdere van deze factoren? Geen probleem, er is alsnog resultaat te behalen met LPG. Tijdens een uitgebreid intake gesprek zal alles in kaart worden gebracht en wordt u verteld wat u kunt verwachten, hoeveel behandelingen wij u adviseren en hoe wij u eventueel verder kunnen helpen met de factoren die de behandeling kunnen beïnvloeden.

 

 

Winkelwagen
Vragen? Stel ze ons.