adult, mother, daughter-1807500.jpg

De huid bij kinderen en zonbescherming

Tegenwoordig weten we dat een overmatige onbeschermde blootstelling aan UV- licht de kans op huidkanker kan vergroten. En zeker nu met de opkomst van het nationaal actieplan huidkanker en de bekend gemaakte cijfers kunnen we er niet omheen. De aantal gevallen van
huidkanker blijven stijgen en de zorg kan het in de toekomst wellicht niet meer aan. Daarnaast is de kinderhuid veel kwetsbaarder dan een volwassen huid.

Wanneer je in je jeugd minstens 1 keer flink verbrand, verdubbeld bijna het risico op het krijgen van kwaadaardig huidkanker op latere leeftijd. Mijn
overtuiging is dat wanneer we kinderen op een goede manier leren omgaan met de schadelijke invloeden van de zon en het insmeren van de huid net zo gewoon wordt als tanden poetsen, dit voor een langer termijn wellicht een daling kan geven in deze cijfers.  

Project Kidz

Door het opzetten van Project Kidz, zet Amanda zich ieder voorjaar in voor regionale voorlichting bij kinderdagverblijven, scholen en consultatiebureau’s. Dit wordt gedaan in de vorm van fysieke en/of online voorlichtingen aan zowel leidinggevende en leerkrachten, alsmede ouders/verzorgers van kinderen. Voor 2022 is het streven naar het opzetten van een leuk lesprogramma voor kinderen op de basisschool, zodat zij op een laagdrempelige, speelse manier leren wat de invloeden zijn van langdurige onbeschermde blootstelling aan zonlicht en hoe zij zichzelf kunnen insmeren.

Geïnteresseerd in voorlichting voor uw school, KDV of consultatiebureau?

Vind u het belangrijk dat er aandacht wordt besteed aan dit onderwerp op uw school, KDV of consultatiebureau? Lijkt het u leuk als er een voorlichting wordt georganiseerd, of wilt u meer informatie? Neem gerust contact op.

Via de webpagina downloads is er materiaal te vinden dat ter ondersteuning kan dienen aan bewustwording op dit thema.

Feiten en misvattingen over de zon en zonbescherming wordt verzameld op een speciale pagina. De pagina wordt regelmatig geüpdate.

Amanda van Niel Basemans TOP Huid- en oedeem therapie Lelystad
Winkelwagen
Vragen? Stel ze ons.