SkinPen – Collageen Inductie Therapie

Bij TOP Huid- en Oedeemtherapie wordt er gewerkt met de SkinPen voor medische microneedling en collageen- inductie therapie (CIT).

Wat is medische microneedling en CIT door de SkinPen?

Er worden in de huid zuivere, gecontroleerde microkanaaltjes veroorzaakt waarbij cellulaire schade wordt geminimaliseerd. Dit wordt gedaan door middel van hele kleine, steriele naaldjes die vibrerend op de huid terecht komen. De huid wordt hierbij in de diepte vernieuwd door het natuurlijk herstelproces te activeren zonder oppervlakkige schade aan te richten. Hierdoor worden cellen als het ware geprogrammeerd  om zich weer juist te kunnen gaan gedragen. Dit komt doordat het embryonale wondgenezingsproces in gang wordt gezet. Hierdoor wordt er nieuw collageen (type 3) en elastine aanmaak gestimuleerd. De huid wordt hierdoor steviger en voller en de huidteint egaler, frisser en stralender. Bij littekens kunnen ketens van collageen opnieuw worden gereconstrueerd waardoor littekens verbeteren (1). De behandeling is in te zetten voor een groot aantal indicaties.

Waarom de Skinpen?

Er bestaat helaas apparatuur waarbij de naaldjes van de cardridges onregelmatig zijn, bot en/of verontreinigd zijn of haakjes bevatten. Deze worden verkocht als zijnde steriel en van goede kwaliteit. Echter heeft onderzoek anders aangetoond. Wanneer naaldjes in slechte staat zijn haalt dit de kwaliteit van de behandeling aanzienlijk naar beneden omdat er schade ontstaat waar men niet op zit te wachten. In het ergste geval blijven de naaldjes haken in de huid of kunnen er zelfs microscopisch kleine onderdelen van de naald in de huid blijven zitten. De naaldjes van de Skinpen zijn scherp en steriel waardoor secundaire schade is uitgesloten, de downtime verminderd, de juiste wondgenezingsproces wordt aangezet en men langer plezier ervaart van het resultaat (2).

De naalddiepte kan in tegenstelling tot veel andere micro-needling systemen op de naald zelf worden ingesteld en gaat hierdoor nooit dieper of oppervlakkiger in de huid dan ingesteld. Daarnaast is de SkinPen het enige micro-needling systeem waarmee bewezen zuivere microkanaaltjes gemaakt worden. Dit is beide uniek en de veiligheid van de behandeling is hiermee gewaarborgd.

De SkinPen is het eerste FDA medische micro- needling systeem ter wereld. Het is tevens als enige systeem FDA goedgekeurd voor het veilig en effectief behandelen van acné-littekens. Het systeem (naalden en apparaat) heeft ook een medische CE (klasse 2A). Dat maakt dat de Skinpen op veel aspecten veilig is bevonden. Ook is er een scala aan klinische studies uitgevoerd om de werkzaamheid te kunnen aantonen op diverse indicaties.

Voor welke indicaties is de SkinPen geschikt?

Een SkinPen collageen inductietherapie kan voor vele indicaties worden ingezet:

  • (Acné) littekens
  • Fijne lijntjes
  • Pigmentvlekjes (bijv. zonbeschadigingen)
  • Hypopigmentatie (verlies van pigment)
  • Melasma
  • Doffe huid
  • Grove huidstructuur
  • Striae / striemen
  • Vergrote poriën
  • Verslapte huid 

Onlangs is de SkinPen behandeling ook effectief bevonden bij de aandoening Vitiligo.

 

Na de behandeling

Afhankelijk van het behandelde gebied en de intensiteit van de behandeling zal de huid er wat roder uitzien en warm / prikkelend aanvoelen. Dit gevoel zal na enkele uren afnemen. De behandeling heeft een korte herstelperiode. Enkele dagen na de behandeling kan de huid gaan schilferen. Na de behandeling ontvangt u 2 nazorgproducten om het herstel te bevorderen. Dit is in de prijs inbegrepen. Een behandeling kan al mooi resultaat bieden. Voor een optimaal resultaat zijn 3 tot 6 behandelingen nodig (afhankelijk van de indicatie) met een interval van 4 weken.

Benieuwd of de SkinPen behandeling geschikt is voor u? Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend huidscan en advies.

Benieuwd naar de tarieven? klik hier.

 

 

Bronnen

 

1 Data on file. Bellus Medical. 2017.

2 Independent study performed by outside entity and not funded or commissioned by Bellus Aesthetics.

Winkelwagen
Vragen? Stel ze ons.